• ▼ Park Slope Cellar Redux

    Brooklyn, New York

    Square Feet: 400sf

    Type: Gut Renovation

     

    An abandoned basement of a townhouse in Park Slope is given new life. The original 1890s finishes provided for wonderful charm that was hidden beneath a layer of dust, grime, and an uninviting darkness.

     

    In order to maintain the qualities of the existing materials, while elevating the space, a new Ardex polished concrete floor was poured, the original bricks were repointed and the existing wood beams where sanded and refinished allowing the charm and craft of prewar construction to pull through. To use the space, a new stair was provided to connects the owners unit directly to the basement. Along with bright finishes, new LED track-lighting was provided throughout the space. A once dark, uninviting space was transformed into a truly unique living and working area.

LEAD

Copyright 2017 | LEAD |  Level Eight Architecture Design, PLLC

56 Bogart Street Studio 4P | Brooklyn, New York 11206

 
LEAD